söndag 16 februari 2014

Antikmässa 2014 och massa retroskoj!

Snygga lampan för 1200 pix hos Lansette 
Sara Axtelius håller föredrag om retrotextilier och Pontus Silfverstople
från Barnebys ställer frågor. Lotta Ahlvar deltog också.

Puh vilken fantastiskt rolig helg! Skulle nästan behöva en extra dag att smälta allt...i fredags var det dags för årets Antikmässa. Jag kom dit lagom till att Sara skulle hålla föredrag om färgglada retrotextilier. Efter det blev det massa roliga och trevliga möten med andra bloggare, säljare och även instagramföljare....jag har nog aldrig sett så lite av själva prylarna på antikmässan som detta år...jag satsade mera på att vara social...hi..hi...

I en monter stod trevliga Viveca från tidningen Scandinavian Retro. Hon och chefredaktör Magnus kom även och besökte bloggträffen en stund. På årets bloggträff var vi ca 30 personer och det var väldigt skoj att ses och hinna göra lite byten och överlämningar av prylar. Jag fick en överlämning av Reda glasskeppor som jag köpte av Form 55, de passade perfekt i mitt kök och nu behöver jag "bara" 3 till små och 3 till smala höga...har du någon till salu? Hör av dig. De ska vara märkta Reda i botten...

Efter en lång dag på antikmässan var det bokat bord på en restaurang i Årsta där vi var ca 15 bloggare som anslöt. Kvällen slutade med ett trevlig besök i Tid & rums nya fina lokaler.

På lördagen mötte jag upp Retroknoppen aka Cen och Leif och sen anslöt även Orange-retro aka Laura och Jonas och vi hann med att göra alla Sundbybergs loppisar och secondhand butiker. Ett stopp med fika på Kafe Boullan och en tidsenlig semla hann vi också med. Det blev nog mest inköp för Retroknoppen...Kvällen ägnades sen åt en brakmiddag på The public i Sundbyberg för att fira Orange-retros födelsedag. Hurra!

Söndag och rykte om loppis i Friends Arenas hotell....jag och Orange-retro tog apostlahästarna dit och hittade....ingenting....det var mycket kläder och nya prylar. Men vi tog hissen högst upp till 25:e våningen och bjöds på en fantastiskt utsikt.Sen blev det kaffe i loungen. Tack och hej roliga helg!Viveca på Scandinavian Retro.


Lisa Larson figuriner.

Fantastiska målningar av Caroline Af Ugglas.

Porslinsduell mellan Erica och Benny :-)

Snyggt hos Borg Antik.

Mina Redaskeppor jag köpte av Form 55.

Utsikt från 25 våningen i Friends hotell i Solna.

Häftig arkitektur!

5 kommentarer :

 1. Ja det var verkligen roligt och socialt på mässan. Kul att ses. Nu måste vi ta en fika snart...på Valands exempelvis.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gärna det men hoppar Valands, de har så tråkigt utbud. Hörs snart. kram

   Radera
 2. Tänk vad retrobloggnätverket gjort att man lärt känna mycket folk! Det gick ju inte att gå en meter på mässan utan att stöta på folk att prata med. Inte konstigt att man knappt hann titta ordentligt i montrarna!

  SvaraRadera
 3. Tack själv för ditt trevliga sällskap denna regniga dag! När jag såg min minimala packning när jag kom hem så konstaterade jag fort att jag hade nog det magraste inköpen trots allt - och inget från själva mässan!
  Men jag har ju mina anledningar när man gillar att vara på resande fot :)
  Vi synes!

  SvaraRadera
 4. Nu längtar man redan till nästa års mässa..... men snart är våren här och Täby kör igång igen :-D

  SvaraRadera

Reklaminlägg raderas! All advertising will be deleted!