lördag 23 mars 2013

CJDG

En av mina favoriter bland textilformgivare är Carl Johan de Geer. Han har gjort massor av fina och häftiga textilier som när de kom inte blev så framgångsrika till en början men sen blev mer och mer eftertraktade. Han har även gjort filmer och designat kläder och är en gränsöverskridande och fantastisk konstnär skulle jag vilja säga. Vem minns inte barnprogrammet Tårtan under 70-talet?! Där medverkar även textilformgivare Inez Svensson i en lite roll....

Mina föräldrar var på en föreläsning på Havremagasinet i Boden och lyssnade på CJDG. Min mor frågade  Carl Johan om en autograf varpå han sa ungefär: det finns inget värde i den....Jo för min dotter som är mycket intresserad av textilier finns det ett värde sa min ömma moder....Ja men då skriver jag svarade Carl Johan. Tack för att du förgyllde en dag i februari då jag fick kortet när jag låg hemma i flunsan.


8 kommentarer :

 1. En kärleksfull tanke och handling från mor till snuvig dotter!

  SvaraRadera
 2. Åh vad härligt! Kuriosa som är kul att ha :)
  Bra gjort av din mamma!

  SvaraRadera
 3. Jag gillar också honom. Kommer du ihåg doktor Krall? Små sjuka råttor, hästar och kaniiiner får hjälp av en viss doktor Krall...(sjunger lite här).
  Kram
  PS! Kul med autografen. Den får du rama in :)

  SvaraRadera
 4. Alla pratar om värde...men dom borde lära sig att värdet även kan vara nostalgiskt och framförallt känlomässigt värde.
  En snäll mamma det där=)

  SvaraRadera
 5. Avis som bara den :) men du om någon är värd den!

  SvaraRadera
 6. Inget värde? Det är klart att det finns ett värde i den! Hoppas att din mamma fick honom att förstå det.

  SvaraRadera

Reklaminlägg raderas! All advertising will be deleted!