måndag 17 oktober 2011

Barnbok


I helgen besökte jag Junibacken och deras fina barnbokhandel. Upptäckte en jättefin bok av Lennart Hellsing som heter Musikbussen. Illustrerad av Stig Lindberg 1948. Originalet var i svart/vitt men nu har den getts ut i färg vilket jag tycker lyfter Lindbergs underbara illustrationer....denna bok blir det till att beställa några exemplar av till barnen i släkten...och ett till mig själv.

10 kommentarer :

 1. Åh den hade jag som liten! Min favorit! Ska se om jag kan hitta den någonstans i alla gömmor...

  SvaraRadera
 2. Vi var på Junibacken helgen före er, så kul och fin bokhandel också. Sagotåget var helt fantastiskt fint tyckte jag! Musikbussen ser fin ut den också, Stig Lindbergs bilder är ju fantastiska!

  SvaraRadera
 3. Bilderna är ju så fina och texrwena så underfundiga.

  SvaraRadera
 4. Den har vi, och jag brukar läsa den för Klara! Dessutom finns den som tecknad kortfilm som bonus på Agaton Sax-DVDn som vi har.

  SvaraRadera
 5. Mitt ex är från 1956 och den är i färg. Iallafall på vänstersidorna. På högersidorna där texten är är illustrationerna i svartvitt. Menar du att den var helt i sv/vitt från början?

  SvaraRadera
 6. den är underbar den där. Det kan kännas lite fel men det kan ju bli fina tavlor om man river ut sidorna...

  /Ylva

  SvaraRadera
 7. Åh, den er så fin! herhjemme læser vi krakel spektakel :^)

  SvaraRadera
 8. Vi har också läst den flera gånger, lånad på biblioteket, väl värd att läsa!

  SvaraRadera
 9. Hellsings böcker är så bra, Ägget var mn absoluta favorit när jag var liten! Och de med Lindbergs illustrationer är såklart extra snygga också, måste börja titta mer bland barnböckerna på loppis.

  SvaraRadera
 10. Vilka vackra illustrationer.

  SvaraRadera

Reklaminlägg raderas! All advertising will be deleted!