tisdag 7 juni 2011

Stugfynden

En del av mina fynd får stanna kvar i stugan. Som tur är gillar även min familj loppisfynd så det är oftast ok att fylla på i skåpen där. Än så länge i alla fall... Kockumskannan har min mor själv köpt billigt. Tavlan med fågeln är en bröllopsgåva till föräldrarna så den är från....1972 tror jag. Välkommen-tavlan är också nåt som min mor fått, eller gjort ? Burkarna är delar av min fars samling. Adam-faten från Rörstrand räddade jag från att slängas på mitt gamla jobb. Likaså thekopparna Grå ränder av Wilhelm Kåge. Inte kan man slänga sånt fint!
Tallrikarna har Stig Lindberg gjort dekoren till. Taklampan fick jag på köpet i en fyndlåda. Klicka på bilderna så blir de större.


9 kommentarer :

 1. Så härligt med prylar som kan kopplas till en viss plats eller tid. Och där var den fina saxlampan också :)

  SvaraRadera
 2. Jag gillar också saxlampan! Liksom du har jag landet att stoppa in loppisfynd på, skönt...

  SvaraRadera
 3. härliga prylar - får nästan lite frossa :)
  kram från dalsland//

  SvaraRadera
 4. Ja, saxlampan är jättefin. Så fin att min bror vill ha en och letar, eller jag brukar leta åt honom. Det finns en till saxlampa hos föräldrarna men den glömde jag fota. Ja, det är fina fynd som samlats i stugan :-)

  SvaraRadera
 5. Gillar båda lamporna skarpt!

  SvaraRadera
 6. Vilka fynd!
  Jag älskar gamla burkar. De är så otroligt häftiga.

  SvaraRadera
 7. Nej, inte ska man slänga sånt gammalt fint! Tur att du räddade dem. Kockumskannan är verkligen fin! Jag har en röd tekanna därifrån.

  SvaraRadera

Reklaminlägg raderas! All advertising will be deleted!