måndag 2 maj 2011

Solna Megaloppis 1 maj

I söndags begav jag mig till Solna för att tillsammans med Porslinan gå på megaloppisen. Det fanns en del fint och en del skräp också. Hittade dessa fina vaser, den orangea märkt G. Lindkvist Urshult och en grön som inte vet något om. Någon som läser här kanske vet? Kaffefaten är från Rörstrand och den lilla somriga duken är ett handtryck från Jobs. Allt för dryga 100-lappen.


19 kommentarer :

 1. Vaserna riktiga gobitar!

  SvaraRadera
 2. Finfina vaser! Den lilla somriga duken hade jag en lika dan när jag var liten. Undra vart den blev av...

  SvaraRadera
 3. Jag har en glasvas med en etikett med exakt samma form som din brandgula vas. Men på min står det EG glas Engbergs Urshult. Kan det vara samma ställe som bytt namn?

  SvaraRadera
 4. Den röda vasen har jag sett många gånger, men inte den gröna vad jag kan komma ihåg. Men nu vet jag att den röda är från Urshult i alla fall! Skall du skaffa koppar till faten eller ha dem som värmeljusunderlägg?

  SvaraRadera
 5. form55: Jag använder faten till blomfat.De gick på 5 kr för båda, så inget att tveka om. Tror det blir svårt att hitta tillhörande koppar.

  SvaraRadera
 6. så fina ting!
  kram från gladan i dalsland ;)

  SvaraRadera
 7. Ja, några fina fynd gjorde vi allt! :) Gillar verkligen Rörstrands-faten, de är superfina!
  Hoppas vi kan ses och ta en loppistur snart igen. :)

  SvaraRadera
 8. Vaserna var jättefina. jag älskar färg!

  SvaraRadera
 9. Snygga vaser! Jag kommer gärna till sthlm snart för en loppis tur. Eller ja jag hör av mig när jag har barnfritt :)

  SvaraRadera
 10. Snygga! Det är så kul med loppis!
  Imorgon ska jag och min familj ha bord på en loppis i Huddinge. Det ska bli skoj. Hoppas tjäna en slant och göra något fynd själv också... Läs mer i min blogg ni som känner för att gå på loppis i helgen!

  SvaraRadera
 11. Jag har likadana Rörstrandsfat, med koppar till! Hittade dem på loppis förrförra året, se här: http://designkarameller.blogspot.com/2009/09/loppiskoppar.html

  Vet dock inte vem som designat dem, så om du får reda på det får du gärna meddela mig!

  SvaraRadera
 12. Hann tyvärr inte till Solna denna gången - men det blir ju en till i höst/vinter - då ses vi kanske. Härlig blogg du har - grattis!/Lena

  SvaraRadera
 13. Jag hade missat detta inlägget tydligen, det var kul att se etiketten på den orangea vasen! Jag är nästan helt säker på att denna etiketten har satts på olika glasföremål av glas- och porslinshandlaren, G Lindqvist i Urshult. Jag har sett annat glas med samma märkning, men tror inte det fanns ett glasbruk där. Moster Mjölgumpas kommentar stärker min tro på den teorin, en handlare som bytt namn. Jag tror att vasen kommer antingen från Alsterfors eller Boda/Åfors (Bertil Vallien).

  Den gröna vasen kommer mest sannolikt från Ryd glasbruk, färger och modellen känns väldigt bekant med en del av alstren därifrån!

  SvaraRadera
 14. Ok. Tack Herr Movarp för info. :-)

  SvaraRadera
 15. Nu har jag fått mer info! Det fanns minst en, troligen flera "glasförädlings"företag i Urshult som köpte in glas från flera olika glasbruk. Gravering utfördes bl.a. medan du väntade. Även inport av glas var vanligt hos denna/dessa företag (Engbergs, G Lindqvist). Jag har ju konstaterat att den oranga vasen är en flaska och kommer ifrån Alsterfors glasbruk, sk bruksformgivning (AV).

  Ännu roligare är att jag fick ett oväntat napp på den gröna vasen. Den tillhör serien "Tang-Li-blomglas för vardagen" av Mona Morales-Schildt och tillverkad vid Kosta glasbruk! Ryd var alltså fel :-)

  SvaraRadera
 16. Jag bugar och tackar för mera info! :-)

  SvaraRadera

Reklaminlägg raderas! All advertising will be deleted!