tisdag 15 mars 2011

Turtur


Gustavsbergs Porslinsfabrik meddelar på sin hemsida att de återupptar produktionen av dekoren Turtur av Stig Lindberg då den efterfrågats av många kunder.Turtur, med de söta turturduvorna på, är en äkta sjuttiotalsdekor i grönt och brunt som var i produktion 1972 -74. Fin är den onekligen, jag gick miste om ett gäng fat i denna dekor på Täby loppis en sommar då jag själv stod och sålde prylar. Nu kan de som vill köpa helt nytt...nja, jag letar nog vidare...

6 kommentarer :

 1. Så fin den är, kul när det blir nyproduktion på dessa fina.

  SvaraRadera
 2. Den är jättefin. Men jag skulle nog göra som du leta vidare trots nyproduktion. Det är ju något speciellt att ha orginalen :)

  SvaraRadera
 3. oj vad fin blogg du har!
  här måste jag klart hänga framöver ♥

  SvaraRadera
 4. Läcker dekor... MEN det är inte samma sak med nyproduktion. Inte minst är det tråkigt att inte dekornamnet står i botten på porslinet. Och så gillar jag att det kan skilja sig lite mellan trycken. Lite färgnyanser, lite ofullkomligt gör det bara charmigare i mina ögon!

  SvaraRadera
 5. Fågelnörd som jag är så gillar jag såklart den här dekoren. Men precis som med tygveporna vi såg i lördags så är det inte riktigt samma sak att gå och köpa nytt, massproducerat.
  Man vill ju lite åt den där jakten och lyckoruset när man hittar det där precis perfekta som är så svårt att få tag på. ;)

  SvaraRadera
 6. Håller med dig...nyproduktion är inget för mig heller! Jag jagar det som inte tillverkas längre annars är det ingen mening med samlandet:)

  SvaraRadera

Reklaminlägg raderas! All advertising will be deleted!